Parel in de wijk Overvecht

Als gemeenteraadslid kom je zulke mooie parels in de stad van Utrechters tegen! Zo’n pareltje is Overhoop. Een kleine woongemeenschap in Overvecht waar Frank en Marieke en hun gezin onderdak bieden aan vluchtelingen en mensen die zich inzetten voor een ander. Ik kwam bij Overhoop omdat ik een baantje aan het zoeken was voor Rana, een Syrische vluchteling die daar woonde.

Midden tussen de flats in Overvecht die broodnodig aan renovatie toe zijn, staat het kleine gebouwtje dat Frank en Marieke huren van woningcorporatie Mitros. Rana leidde me de eerste keer dat ik er was helemaal rond en vertelde over alle bewoners zoals Lydia en Rixt. Ook vertelde Rana over de gezamenlijke activiteiten. Zo wordt er op maandag samen gegeten en ook gaan ze gezamenlijk naar de kerk met de gasten die dit willen. Ook al een initiatief van actieve bewoners in de wijk. Zij zijn een eigen buurtkerk gestart en komen in buurthuis De Bram elke zondagmiddag samen voor een dienst en een buurtmaaltijd. Ze hebben daarnaast aan het plein een weggeefwinkel en organiseren in Overhoop verschillende activiteiten zoals filmavonden en bijbelstudies. Voor Rana bovendien perfect om haar Nederlands te verbeteren.

Overhoop wil heel graag in de buurt blijven, ook na de renovaties en is daarover nu in onderhandeling met Mitros. Het is spannend of dit gaat lukken. Steun voor dit initiatief is altijd welkom.

img_3612 img_3614